preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jordanovac Zagreb

Login
Raspored zvona

 

 

Kalendar 2021./22.

Idemo u srednju!

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Internet

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Smatrate li Internet pouzdanim izvorom informacija?
Vrijeme

 
Mjesečeve faze
TRENUTNO STANJE
mjesečeve faze
Anketa o čitanju
Knjigu smatram dobrom ako:
Učenici osmih razreda
06/07 8.A 8.B 8.C 8.D
07/08 8.A 8.B 8.C 8.D
08/09 8.A 8.B 8.C 8.D
09/10 8.A 8.B 8.C 8.D
10/11 8.A 8.B 8.C 8.D
11/12 8.A 8.B 8.C 8.D

 

 

Književni susret Hrvoje Kovačević
U utorak, 17.12.2019. godine, našu je školu posjetio književnik Hrvoje Kovačević. S njim su se družili učenici četvrtih razreda. Književnik je govorio o sebi, svojim počecima i svome radu. Naučili smo da je Hrvoje Kovačević pisac za djecu i odrasle te da je napisao mnoge "tajnovite" romane.
 
Sat vremena je proletjelo u književnikovom strpljivom odgovaranju na dječja kreativna pitanja tako da smo između ostalog saznali i koje mu je pasmine pas, tko mu je uzor u pisanju, je li se ikada ozbiljno ozlijedio, što mu je tata po zanimanju, imena sina i kćeri...
 
Veselimo se sljedećem književnom susretu.
p.s. Fotografije možete pogledati u našoj Foto-galeriji.
Književni susreti sa Željkom Horvat-Vukelja

U ponedjeljak, 3. lipnja 2019. posjetila je našu školu književnica Željka Horvat-Vukelja.

Održala je dva književna susreta s našim učenicima 1. i 2. razreda.

Bilo je razigrano, nadahnuto, duhovito... Učenici su aktivno sudjelovali u sruženju s gospođom Željkom Horvat-Vukelja. Prisjetili smo se njezinih Slikopriča, Hrabrice, Petre uči plivati, Letećeg glasovira...

Na koncu se sve završilo brojnim znatiželjnim upitima naših učenika upućenih spisateljici Željki, a vezanih za njezin život i stvaranje.

Književnica Željka Horvat-Vukelja podijelila je brojne autograme i preporučila našim malim čitateljima da se i sami okušaju u spisateljskom umijeću.

Toplim pljeskom zahvalnosti ispratili smo umjetnicu Željku Horvat-Vukelja do nekog novog susreta...

Književni susret s Božidarom Prosenjakom

U srijedu 29. studenog 2017. našu školu posjetio je književnik Božidar Prosenjak. Susretu su prisustvovali učenici trećih razreda.

Naš gost spisatelj Božidar Prosenjak je vrlo zanimljivo i dinamično predočio učenicima svoj životni put, djetinjstvo, školovanje, književni rad. Trećaši nisu poštedjeli našeg pisca ni brojnim znatiželjnim upitima i na koncu ga ispratili toplim pljeskom i riječima zahvalnosti za ugodne trenutke druženja.

Nisu izostale ni posjete i autogrami na novokupljenim knjigama autora Božidara Prosenjaka koji nije krio radost da će njegovo djelo dobiti novu generaciju čitatelja.

Književni susret s Mladenom Kušecom

U utorak 1. ožujka 2016. našu školu je posjetio književnik Mladen Kušec. Gostovao je u 1. i 2. razredima. Naš pisac je na sebi svojstven način približio svoje djelo malim knjigoljupcima. Zauzvrat, oni su zainteresirano sudjelovalu u susretu – pitajući ga što ih zanima, kupivši piščeve novoizašle poučavajuće slikovnice. Druženje je proteklo u razigranoj atmosferi završivši posvetama i autogramima našeg gosta. 

Fotografije sa književnog susreta možete vidjeti u Foto-galeriji.

Ususret Valentinovu

Dana 11. veljače 2015. svratila je u našu školsku knjižnicu naša „domaća“ pjesnikinja Vlasta Bartolić Vuk i počastila nas svojom poezijom.

Saopćila nam je i lijepu vijest da je njena zbirka Plavi foton Zagreba dvojezično objavljena (Blue Photons of Zagreb) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pored ove i brojne druge pojedinosti iz stvaralaštva i života pjesnikinje Vlaste Bartolić Vuk zanimale su naše učenike te pitanjima nije bilo kraja. Druženje pe proteklo u ugodnoj, živahnoj i nadasve poticajnoj atmosferi…

Književni susret s Mirjanom Štengl

U srijedu 3. prosinca 2014. u 12 i 30 sati razveselila nas je svojim posjetom pjesnikinja Mirjana Štengl. Gospođa Mirjana Štengl predstavila je našim učenicima svoju zbirku pjesama ZOROM: jutarnje pjesme koje je ujedno i sama ilustrirala. Pjesme Mirjane Štengl privukle su naše učenike svojom tematikom, neposrednošću, vedrinom, jednostavnošću i toplinom iskaza. Susret je obilovao zanimljivim pitanjima i odgovorima, bilo je to jedno ugodno druženje baš poput prave BOŽIĆNE BAJKE kako je zadovoljno ustvrdila sama pjesnikinja.

Fotografiju sa susreta sa pjesnikinjom Mirjanom Štengl možete vidjeti u Foto-galeriji.

Književni susret s Hrvojem Kovačevićem u knjižnici Augusta Cesarca

Učenici 3.B razreda u pratnji učiteljica Vlaste Vuk, Ljubice Ralić Lopatić i knjižničarke posjetili su 23. svibnja 2014. knjižnicu Augusta Cesarca i prisustvovali književnom susretu s Hrvojem Kovačevićem.

Hrvoje Kovačević približio je prisutnim učenicima svoj književni opus: Tajnu ribljeg oka, Tajnu mačje šape, Tajnu graditelja straha, Tajnu zmajeva vrta…

Zainteresirani učenici zapljusnuli su omiljenog pisca morem pitanja… osim naših, bili su tu i učenici iz OŠ Dobriše Cesarića. U neposrednoj komunikaciji s piscem saznali su puno toga.

I na koncu oduševljeni učenici htjeli su odjednom pročitati sve Kovačevićeve tajne!

Književni susret sa Smiljkom Gagić

 

Dana 15. svibnja 2014. u našoj školskoj knjižnici posjetila nas je pjesnikinja Smiljka Gagić. Ona je našim učenicima 3., 4., 5. i 6. razreda govorila o hrvatskom haiku pjesništvu, a potom i predstavila svoju zbirku haiku poezije: Procvjetalo nebo.

Nakon kratkog razgovora s učenicima svakom prisutnom je podijelila koverticu u kojoj je bilo iznenađenje: haiku pjesma i čokoladica!

Učenici su toplim pljeskom zahvalili pjesnikinji i zadovoljno napustili školsku knjižnicu.

Valentinovo u našoj školi

 

U petak, 14. veljače 2014. u našoj školi obilježili smo dan Svetog Valentina. Školska knjižnica je bila prepuna učenika. Učiteljica Vlasta Vuk je tom prigodom čitala svoje pjesme od kojih su mnoge objavljene u „Modroj lasti“. Neki od prisutnih učenika su čitali svoje radove. U pauzama između pjesama učenici su se dodavali medvjedićem Valentinom. Za vrijeme posljednje pauze medvjedić Valentin i učiteljica Vlasta su postavljali pitanja o Valentinovu i kako će ga provesti te su za pokazano znanje i trud učenici dobili poklon kolačić. Tako smo obilježili dan Svetog Valentina u našoj školi.     

                                                                              Antea Martinović, 5.A

                                                                                               Novinarska skupina

Književni susret sa...

 

   Književni susret sa Sonjom Zubović

Spisateljica Sonja Zubović razveselila nas je svojim posjetom u četvrtak 14. ožujka 2013. u 10 sati u školskoj knjižnici. Susretu s njom nazočili           su učenici 1., 2., 3. i 4. razreda.

Sonja Zubović igrala se s prvašićima SLOVO NA SLOVO predstavljajući svoju slikovnicu KAKO SE GLEDA ABECEDA pohvaljenu na Konferenciji o čitanju u Bruxellesu.

Čitajući učenicima pojedine priče iz svoje zbirke kratkih priča ŠALE I POHVALE književnica Sonja Zubović potakla ih je na čitanje i razvijanje vlastite kreativnosti.

Ona je na zabavan način razgovarala sa njima i odgovarala na postavljena pitanja iz svog života i stvaranja.

Potom su slijedili autogrami i pisanje posveta u knjigama s porukom da dobrote i ljubavi nikada nije dosta…

Ah, to Valentinovo...

 VLASTA VUK U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Već tradicionalno Valentinovo u školskoj knjižnici obilježili smo i ove godine 14. veljače. Ponovo je s nama bila naša učiteljica – pjesnikinja Vlasta Vuk.

Uvela nas je u čudesni svijet svoje poezije i to one ljubavne od koje srce brže zakuca.

Prisutni učenici nižih razreda te 5. i 6. razreda uživali su slušajući pjesme iz zbirke Vlaste Vuk: U MOM FILMU. Neki od njih su također predstavili svoje literarne pokušaje na temu ljubavi, a bilo je tu i razgovora o običajima diljem svijeta na taj dan.

Razišli smo se sa željom da slično romantično druženje ponovimo i slijedeće godine…

Fotografije sa književnog susreta možete pogledati u Foto-galeriji...heart

Književni susret s Jadrankom Bitencom

Dana 9. ožujka 2012. U 850 razveselio nas je svojim posjetom književnik Jadranko Bitenc.

Jadranko Bitenc, spisatelj je vrlo zanimljive biografije – rođen je u Vrhnici, a živio je kao što je sam naglasio, u osunčanom Vodnjanu, svježem Gospiću, prekrasnoj Bregani, najdražem Zagrebu, uzbudljivom Mostaru i uspavanom Ivanić – Gradu. Maturirao je na Zrakoplovnoj vojnoj gimnaziji u Mostaru. U Zagrebu je mijenjao fakultete Političke nauke, građevinu, ekonomiju i (za svoju dušu) diplomirao književnost na Filozifskom fakultetu. No, piščevo književno djelo, u kojem ima dosta autobiografskih elemenata, nije ništa manje zanimljivo od njegovog životopisa. Upoznao nas je sa svojim TWISTOM NA BAZENU, a nije zanemario ni krimić za djecu LANA – GODINA MAČKE. Naši učenici 5. i 6. razreda bogatiji su za još jedno KNJIŽEVNO DOGAĐANJE.

Mjesec hrvatske knjige: književni susret s književnicom Nadom Mihoković - Kumrić

NA DAN OTVORENJA MJESECA HRVATSKE KNJIGE 14. LISTOPADA 2011. POSJETILA NAS JE U NAŠOJ ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI KNJIŽEVNICA NADA MIHOKOVIĆ – KUMRIĆ.

 

Nakon pozdravnih riječi knjižničarke, za vrijeme dvaju književnih susreta, predstavila je svoje romane Tko vjeruje u rode još i Lastin rep, s kratkim osvrtom na cjelokupno svoje stvaralaštvo.

Tko vjeruje u rode još, vječno zanimljiva problematika našim učenicima, bila je popraćena zainteresiranim upitima i spremnim odgovorima spisateljice na tu škakljivu, ali životno važnu istinu dolaska djece sa svijet. I onda, ta ljubav – ta Zlata koja Viktoru ne da mira ni u snu, ni na javi. No, na sreću našeg junaka, to stanje stalne anestezije, završilo se sretno – bilo je uzvraćeno. „Pročitajte Lastin rep, tko nije“, poručuje spisateljica.

Učenici i učitelji bili su oduševljeni, zahvalili su se književnici toplim pljeskom, a ona je učenicima uputila riječi nade da će se možda i iz njihovih redova, osim ljubavi prema knjizi, roditi još po koji čovjek od pera.

Naša školska knjižnica obogatila je svoj knjižni fond kupnjom lektirnih knjiga Tko vjeruje u rode još i Lastin rep i donacijom knjiga: Rep, ali ne lastin, Vrijeme je, Uvijek nada, Mrazovac, Prilagođeni same autorice.

Bilo je to ugodno druženje s književnicom i njenim dijelom – pravi uvod u mjesec čitanja koji je pred nama!

Fotografije sa susreta možete pogledati u našoj Foto-galeriji.

 

 

Književni susret s Mladenom Kušecom

Dana 12. prosinca 2011. godine u 830 posjetio je našu školu književnik Mladen Kušec. Dočekali su ga učenici 2.a i 2.b razreda s učiteljicama Zdenkom Lukač i Valerijom Koren te knjižničarkom Nives Sudar Rajčević.

Mladen Kušec se s učenicima družio. Otkrivao je s njima tajne životinjskog carstva igrajući igru PAMTI DAMTI.

Odgonetavale su se i VRLO RIJETKE ZAGONETKE i putovalo uz ZAGONETNO PUTOVANJE: PRIČE,BAJKE I LEGENDE.

Bilo je VEDRO, RAZIGRANO I POTICAJNO – ČITATI, ČITATI, ČITATI – I TO ŠTO VIŠE – POUKA JE SUSRETA.

Fotografije možete pogledati u Foto - galeriji

Književni susret s Mirom Gavranom

 

 

 

 

 

 

 

Fotografije sa književnog susreta možete pogledati u našoj Foto-galeriji.

 

Književni susret s Melitom Kundek

Književni susret (3. ožujka 2011.) s Melitom Kundek u školskoj knjižnici. (4. 5. 6. i 7. razredi)

Književni susreti

 

 

 

 

 

 

 

KULTURNA DOGAĐANJA SU BROJNA…
NAŠI UČENICI 8. RAZREDA NA KNJIŽEVNOM SUSRETU S KNJIŽEVNICOM NADOM MIHELČIĆ U HRVATSKOM CENTRU ZA DJEČJU KNJIGU
preskoči na navigaciju