preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jordanovac Zagreb

Login
Raspored zvona

 

 

Kalendar 2021./22.

Idemo u srednju!

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Internet

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Smatrate li Internet pouzdanim izvorom informacija?
Vrijeme

 
Mjesečeve faze
TRENUTNO STANJE
mjesečeve faze
Anketa o čitanju
Knjigu smatram dobrom ako:
Učenici osmih razreda
06/07 8.A 8.B 8.C 8.D
07/08 8.A 8.B 8.C 8.D
08/09 8.A 8.B 8.C 8.D
09/10 8.A 8.B 8.C 8.D
10/11 8.A 8.B 8.C 8.D
11/12 8.A 8.B 8.C 8.D

 

 

KNJIŽNICA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dobro došli na mrežnu stranicu školske knjižnice! smiley

Školska knjižnica nalazi se u lijevom krilu u prizemlju škole. 

Na ovoj stranici možete pratiti novosti iz knjižnice, a za sve upite možete se javiti na kontakt školske knjižnice: jordanovac.knjiznica@gmail.com

Kontakt telefon: 01/ 2317 123


Osim mrežne stranice knjižnice, posjetite i Virtualnu knjižnicu koja je svakodnevno u izradi, a uskoro ćete moći pronaći brojne korisne sadržaje za sebe.

Fond knjižnice možete pregledati i u Katalogu knjižnice.

 

             

Knjižničarka: Anđelka Golub, prof. i mag. bibl.

Napomena: svakog prvog utorka u mjesecu knjižnica ne radi jer je knjižničarka na stručnom usavršavanju u Gradskoj knjižnici
VIJESTI IZ KNJIŽNICE
Povrat knjiga u knjižnicu
Darko Šlehta / datum: 1. 6. 2022. 17:20

Dragi učenici i profesori,

bliži nam se kraj i ove školske godine te podsjećam da sve knjige iz školske knjižnice trebate vratiti prije odlaska na zasluženi odmor. Rok za povrat knjiga je do 15. lipnja zbog provedbe revizije u knjižnici.


[OPŠIRNIJE]Pjesma s Proljeća poezije
Darko Šlehta / datum: 16. 5. 2022. 13:39

Krajem travnja započelo je Proljeće poezije, a u prošloj vijesti vidjeli ste da je otvaranje bilo na obilježavanju Noći knjige. Zainteresirani učenici od tad su se svaki dan sastajali u sjenici i čitali poeziju. Čitali su pjesme koje su pronašli i koje su im se svidjele, ali su i čitali pjesme koje su sami stvarali. U nastavku možete pročitati jednu od autorskih pjesama naše učenice. 

P.S. Osim pjesama, jedna učenica odvažila se početi pisati vrlo zanimljivu priču u nastavcima, ali više o tome u sljedećim vijestima...


[OPŠIRNIJE]Noć knjige 2022.
Darko Šlehta / datum: 28. 4. 2022. 16:32

Manifestacija Noć knjige ove je godine imala svoje jedanaesto izdanje. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Ovogodišnja tema Noći knjige je sloboda, odnosno knjiga kao prostor slobode, a kako smo mi obilježili ovaj događaj u našoj školi pročitajte u nastavku.

 


[OPŠIRNIJE]Novonabavljene knjige u 2. polugodištu
Darko Šlehta / datum: 6. 4. 2022. 13:40


[OPŠIRNIJE]Pjesme s 59. Goranova proljeća
Darko Šlehta / datum: 25. 3. 2022. 09:38

Kao što već znate, naša je Jana Lerotić iz 7.a razreda pobijedila ove godine na Goranovu proljeću, a danas smo dobili i službenu knjižicu s 59. Goranova proljeća.
Dođite u knjižnicu i pročitajte više o svim ovogodišnjim pobjednicima, pogledajte njihove pjesme i možda dobijete inspiraciju za neku vlastitu pjesmu!


[OPŠIRNIJE]Odlazak u kazalište
Darko Šlehta / datum: 21. 3. 2022. 14:06

Prvi dan proljeća učenici trećih razreda naše škole obilježili su odlaskom u kazalište. Uputili su se pješke sa svojim učiteljicama i knjižničarkom do kazališta Žar ptica gdje su pogledali predstavu Dnevnik Pauline P. Jedno od omiljenih lektirnih djela oduševilo je sve i u kazališnoj adaptaciji, a svi smo posebno sretni jer opet možemo posjećivati kazališta i veselimo se budućim predstavama!

 


[OPŠIRNIJE]Mali čitaju najmanjima
Darko Šlehta / datum: 17. 3. 2022. 07:31

Ispisali smo ovaj tjedan nove stranice u našoj knjizi, tj. projektu čitanja i druženja u prvim razredima.

Ovaj smo put u jednom tjednu bili u dva prva razreda te su dvije učenice 3. a razreda, Magdalena Markovinović i Lana Solomun, pokazale svoje odlične čitačke sposobnosti. Lana i Magdalena rekle su nam nešto više i o svojim počecima čitanja, najdražim knjigama, što misle o čitanju i štošta drugo, a u nastavku pročitajte više.


[OPŠIRNIJE]Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva
Darko Šlehta / datum: 22. 2. 2022. 09:54

Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva obilježavamo 22. veljače. Proglašenje tog dana inicirao je Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, koji je 22. veljače odabrao kao spomen na dan kada je 1483. godine tiskana prva hrvatska knjiga - Misal po zakonu rimskoga dvora, a potom je Hrvatski sabor donio odluku o proglašenju toga spomendana.

Hrvatska glagoljica povijesno je hrvatsko pismo, jedan od nezaobilaznih simbola nacionalnog identiteta i višestoljetne uljudbe, na temelju kojega smo i danas prepoznatljivi i jedinstveni u Europi i svijetu.


Povodom obilježavanja Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva Institut je na svojoj stranici Volim glagoljicu pripremio malu školu glagoljice gdje možete zaigrati kvizove i na taj način saznati na zabavan način štošta o tom vrijednom hrvatskom pismu.

Posjetite navedenu poveznicu i zabavite se rješavajući kvizove!

 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan materinskoga jezika
Darko Šlehta / datum: 21. 2. 2022. 10:34

            


[OPŠIRNIJE]Pobjednica nagradne igre
Darko Šlehta / datum: 18. 2. 2022. 08:19

Dragi učenici,

hvala vam za sva pisma koja ste napisali za nagradnu igru Valentinovo i knjige se vole. Uživali smo čitajući vaša zabavna, zanimljiva i kreativna pisma, ali isto tako muku mučili s odlukom kome dati nagradu i najradije bismo je svima dali. Bile su nam to stvarno slatke muke. Na kraju je odluka pala na pismo koje je napisala učenica Daša Kovač iz 6. c razreda.

Čestitamo Daši na pobjedi, a u privitku možete pročitati njezino pismo.

             


[OPŠIRNIJE]Mali čitaju najmanjima - početak
Darko Šlehta / datum: 15. 2. 2022. 11:44

Započela je čitačka avantura u prvim razredima u projektu Mali čitaju najmanjima u kojemu sudjeluju učenici 3.a razreda i prvih razreda, učiteljice i školska knjižničarka. Više o projektu možete pročitati ovdje. Čast prve čitačice pripala je učenici Marti Pejić iz 3.a razreda. Naša Marta osvojila je srca naših prvaša svojim čitačkim sposobnostima, razgovorom o svojim počecima u čitanju, omiljenim knjigama i radionicom koju je pripremila za njih. U nastavku pročitajte više klikom na opširnije.


[OPŠIRNIJE]Valentinovo i knjige
Darko Šlehta / datum: 10. 2. 2022. 17:05

Bliži nam se Valentinovo i ove godine, a ovaj smo put odlučili obilježiti i jednu posebnu vrstu ljubavi - ljubav prema knjigama. heart
Svi smo čuli za ljubavna pisma, neki od nas su ih sigurno i pisali i primali, ali jeste li ikad razmislili o tome da napišete pismo svojoj omiljenoj knjizi ili knjigama općenito te u njemu iskažete svoju ljubav prema knjigama? Upravo to je zadatak ove godine. Sva pristigla pisma pregledat će komisija, a pobjednika ili pobjednicu proglašavamo i nagrađujemo u petak! 

                 


[OPŠIRNIJE]Mali čitaju najmanjima
Darko Šlehta / datum: 13. 1. 2022. 08:13

Ovo ćemo polugodište krenuti s novim projektima školske knjižnice, a jedan od njih je Mali čitaju najmanjima. Radi se o projektu čitanja u kojemu će učenici 3. razreda čitati priče našim najmlađim učenicima, tj. prvim razredima.

Znamo da je čitanje vještina koja zahtijeva vježbu da bi se usavršilo, ali nas zato oplemenjuje, obogaćuje i mijenja te je zato važno poticati čitanje, a vjerujemo da će najbolji poticaj i motivaciju našim prvašima dati drugi učenici naše škole koji vole knjige i čitanje.

Krećemo u ovu avanturu od veljače i jednom mjesečno družit ćemo se u prvim razredima, razgovarati o čitanju, slušati priče, provoditi mini radionice i vidjeti gdje će nas sve mašta odvesti na ovom našem putovanju.

O svemu ćemo pisati ovdje na stranici knjižnice pa pratite kako će izgledati naša čitateljska avantura!

 


[OPŠIRNIJE]Adventski knjižničarski kalendar
Darko Šlehta / datum: 7. 12. 2021. 09:10

Stiglo nam je i najljepše doba u godini, a adventski nas kalendari posvuda okružuju. Za sve naše male i velike ljubitelje čitanja, ali i gledanja filmova, u nastavku se nalazi jedan knjižničarski adventski kalendar u kojemu se nalaze preporuke za knjige božićne tematike. Zavirite svaki dan u kalendar i pogledajte preporuku za taj dan. Možda vam se preporuka svidi za vas, a možda vam posluži kao dobra inspiracija za božićni poklon. Svi znamo da su knjige najbolji pokloni. :)

Adventski knjižničarski kalendar


[OPŠIRNIJE]Novonabavljene knjige
Darko Šlehta / datum: 30. 11. 2021. 14:59

Svake godine nabavaljamo u knjižnici nove knjige, a neke knjige dobijemo te one postaju dio našeg fonda. U privitku se nalazi datoteka s popisom knjiga koje smo kupili i/ili dobili u prvom polugodištu ove školske godine. Pogledajte pod opširnije što smo novo dobili u knjižnici i možda pronađete nešto za sebe. :)


[OPŠIRNIJE]Nacionalni kviz za poticanje čitanja
Darko Šlehta / datum: 4. 11. 2021. 12:31

I ove smo godine sudjelovali u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja, a ovogodišnji pobjednik naše škole je učenik Luka Pilko iz 5.a razreda! Kviz se tradicionalno provodi u Mjesecu hrvatske knjige koji se ove godine održava u okviru Godine čitanja koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. U fokusu su ovogodišnje manifestacije hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto je Ajmo hrvati se s knjigom! Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2021. kao jedan od središnjih programa manifestacije nosi naziv Šest autora traži čitatelja.
Luka će nas predstavljati 15. studenog na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja koje će se održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a moći će se pratiti putem YouTube kanala Knjižnica grada Zagreba. Čestitamo Luki i želimo mu puno sreće i za glavnu nagradu!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju